Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Εκστρατεία ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία

 



Το 2004, το Avon Foundation ξεκίνησε την Εκστρατεία "Μιλήστε ενάντια στην οικογενειακή Βία" στην Αμερική, και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια γι αυτό το σκοπό.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα επιμόρφωσης, πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα κατά της οικογενειακής Βίας, εστιάζοντας στη βοήθεια προς τα παιδιά που επηρεάζονται, έτσι ώστε να σταματήσει ο κύκλος της Βίας.

Σκοπός του Avon Foundation είναι να υποστηρίζει κυρίως τις Γυναίκες και τις οικογένειες τους, καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι τα περισσότερα θύματα της Ενδοοικογενειακής Βίας είναι Γυναίκες. Παράλληλα το Avon Foundation, αναγνωρίζοντας ότι Γυναίκες και Άντρες, οποιασδήποτε ηλικίας, φυλής και κοινωνικής τάξης θα μπορούσαν να είναι θύματα, αγωνίζεται να σταματήσει κάθε μορφή βίας σε όλες τις σχέσεις.

Από το 2008, η Avon σε παγκόσμιο επίπεδο πουλάει μέσω των Αντιπροσώπων της προϊόντα ειδικά αφιερωμένα στον σκοπό τα καθαρά έσοδα των οποίων διατίθενται σε προγράμματα με στόχο της εξάλειψη της οικογενειακής βίας.
Στην Ελλάδα η Εκστρατεία Ενάντια στη Βία Μέσα στην Οικογένεια ξεκίνησε τη δράση της το 2009.

Το πιο δύσκολο πράγμα για τη Γυναίκα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της Βίας στην οικογένεια της, είναι να κάνει το πρώτο βήμα, να μιλήσει.
Ετοιμάσαμε για εσάς ένα blog στο Διαδίκτυο για να μπορείτε ανώνυμα να μοιράζεστε τις ιστορίες σας με τις υπόλοιπες Γυναίκες.

Κάντε κλικ στο www.avondomesticviolence.gr για να ενημερωθείτε αλλά και να μιλήσετε  για τη Βία μέσα στην Οικογένεια.

Έρευνα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων

Η Avon Ελλάδας χρηματοδοτεί μια επιστημονική έρευνα σχετικά με τη βία μέσα στην οικογένεια, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Στόχοι της έρευνας είναι:α) η εξέταση των μορφών βίας που υφίστανται οι γυναίκες,
β) η μελέτη των παραγόντων που επιβαρύνονται για την εκδήλωση των περιστατικών βίας,
γ) η καταγραφή της στάσης και της αντίδρασης των γυναικών απέναντι στη βία,
δ) η καταγραφή των επιπτώσεων στην παραγωγικότητα και το ευ επιχειρείν,
ε) η εισήγηση προτάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος και
στ) η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Η πρωτότυπη αυτή έρευνα δύναται να λειτουργήσει ως πρότυπο για τη διεξαγωγή ανάλογων ερευνών σε άλλους δήμους εντός και εκτός της χώρας με πολλαπλασιαστικά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.Τα πορίσματα της έρευνας, καθώς και οι προτεινόμενες καλές πρακτικές που θα προκύψουν θα μεταφραστούν στην αγγλική γλώσσα για να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η υποστήριξη και η αναγνωρισιμότητα του προβλήματος, η εκπαίδευση, η πρόληψη και η βοήθεια των θυμάτων είναι οι στόχοι που έχει αυτή η Εκστρατεία της Avon, για να σπάσει ο κύκλος της Βίας στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου