Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μάσκαρα: Η βασίλισσα του Μακιγιάζ!




Κάντε θαύματα με το ραβδί σας!
Μάσκαρα: Η βασίλισσα του Μακιγιάζ!

Και ποιά γυναίκα δεν θέλει ένα εκφραστικό βλέμμα που σαγηνεύει;!!!
Ήρθε η ώρα...
Ας μάθουμε όλα τα μυστικά που κρύβει το ραβδί μας, για να  αποκτήσουμε το βλέμμα που πάντα θέλαμε αλλά δεν ξέραμε πώς να το αποκτήσουμε, με λίγες μόνο, αλλά προσεκτικές κινήσεις!


 Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Τι μάσκαρα μου ταιριάζει ;
alt alt
-Για εσάς που έχετε ίσιες βλεφαρίδες, σας ταιριάζει  μια μάσκαρα με γυριστό βουρτσάκι. Μπορείτε επιπρόσθετα να χρησιμοποιήσετε και το ψαλιδάκι γυρίσματος των βλεφαρίδων.
Tip:  Μην βάζετε μάσκαρα στο επάνω μέρος των βλεφαρίδων γιατί θα βαρύνουν, θα ισιώσουν και θα πέσουν πιο γρήγορα.
-Αν έχετε κοντές και αραιές βλεφαρίδες, αγοράστε μια μάσκαρα δύο όψεων. Η μία έχει ένα βουρτσάκι που μακραίνει και διαχωρίζει τις βλεφαρίδες και η άλλη ένα βουρτσάκι  που τους προσφέρει επιπλέον όγκο.
-Αν έχετε μακριές βλεφαρίδες αλλά λίγο αραιές, επιλέξτε μια μάσκαρα που να προσφέρει μόνο όγκο.

Χρωματιστή μάσκαρα; Γιατί όχι!
alt
Όλες γνωρίζουμε πως η μαύρη μάσκαρα πηγαίνει στην πλειοψηφία των γυναικών και είναι η τέλεια λύση όταν θέλουμε να δώσουμε ένταση στο βλέμμα μας. Αν όμως είστε ξανθιά ή κοκκινομάλλα, δοκιμάστε μια καφέ μάσκαρα που είναι πιο διακριτική για το πρωί και κράτα τη μαύρη για τις βραδινές σου εμφανίσεις. Οι πιο μελαχρινές χρειάζονται σίγουρα τη μαύρη μάσκαρα για να δώσουν περισσότερη ένταση, επίσης η μωβ μάσκαρα θα σας ενθουσιάσει σε συνδυασμό με μπλε σκούρο μολύβι ματιών. Ταιριάζει επίσης ιδανικά και σε μπλε μάτια. Αν έχετε πράσινα μάτια, κάντε παιχνίδι με μια χρυσή μάσκαρα! Αν έχετε μελί μάτια δοκιμάστε μια πράσινη μάσκαρα!


 Αδιάβροχη μάσκαρα, Η ανθεκτική!
Η σύνθεση της βασίζεται, συνήθως σε έλαια σιλικόνης και δεν περιέχει νερό, άρα αυτόματα γίνεται πιο ανθεκτική. Καλύτερα όμως χρησιμοποιήστε τη μόνο το καλοκαίρι! Η αδιάβροχη μάσκαρα έχει την τάση να ξηραίνει το μάτι και ειδικά στο ντεμακιγιάζ αν δε χρησιμοποιήσετε το σωστό προϊόν, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μέχρι και την απώλεια βλεφαρίδων. Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες αφού αντιστέκεται στην υγρασία στον ιδρώτα και τη ζέστη και μπορούμε να την φορέσουμε ακόμα και στην παραλία κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα. Εξασφαλίζει περισσότερη διάρκεια και δεν διαλύεται στο νερό. Προσέξτε όμως γιατί το υλικό της είναι αρκετά ξηρό και μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σας κάνοντάς τις πιο εύθραυστες.


Βάση; Όπως και στο make-up!
Ναι καλά διαβάσατε! Η βάση είναι το πρώτο βήμα για τη σωστή εφαρμογή της μάσκαρα! Οι περισσότερες βάσεις μάσκαρα είναι άσπρες και ενσωματωμένες σε πολλές συσκευασίες. Μπορείτε να τις βρείτε και σε ανεξάρτητα μπουκαλάκια ή και σε διαφανές χρώμα. Η βάση προσφέρει στις βλεφαρίδες σας προστασία και τις ενδυναμώνει. Επίσης θα ξεμπερδέψει τις βλεφαρίδες σας και θα τους δώσει όγκο.  Πριν ξεκινήσετε να απλώσετε την βάση της μάσκαρα, φροντίστε τα βλέφαρα σας να μην έχουν ίχνος λιπαρότητας από προϊόντα ντεμακιγιάζ. Απλώστε 1-2 φορές τη βάση κατά μήκος των βλεφαρίδων, με απαλές κινήσεις προς τα επάνω, κρατώντας τα μάτια σας ανοιχτά.alt







Πώς να την χρησιμοποιήσω σωστά ;

Είστε έτοιμες; Ας απογειώσουμε το μακιγιάζ μας σε χρόνο dt…!

Βήμα 1:  Χτενίστε πρώτα τις βλεφαρίδες σας με ένα βουρτσάκι δίνοντας τους ανοδική φορά. Γυρίστε τις βλεφαρίδες σας με το ειδικό altψαλιδάκι.








Βήμα 2: Τραβήξτε το ραβδί σας με μία κίνηση και όχι με βεβιασμένες κινήσεις πάνω-κάτω, καθώς μπορεί εισάγει αέρα στο σωλήνα του μπουκαλιού και μπορεί να οδηγήσει στην ξήρανση του. Μπορεί επίσης να επιτρέψει στα βακτήρια να εισέρθουν στο προϊόν.  Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι τόσο το ραβδί όσο και το άκρο του σωλήνα είναι καθαρά.
 Επίσης εάν η ποσότητα που υπάρχει πάνω στο βουρτσάκι ή στην άκρη του είναι αρκετή, σκουπίστε πάνω στο λαιμό του μπουκαλιού την υπερβολική ποσότητα του προϊόντος.
Tip: Περάστε πρώτα μια πολύ μικρή ποσότητα από τη μάσκαρα στο επάνω μέρος των βλεφαρίδων, ώστε να φύγουν τα ίχνη από τη σκόνη που έχει πέσει από τη σκιά ματιών.
Βήμα 3:  Περάστε τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας με  το βουρτσάκι, στριφογυριστά, δίνοντας περισσότερη έμφαση πρώτα στη βάση των βλεφαρίδων για να τους δώσετε όγκο και λιγότερο στις άκρη τους.  Αν τα μάτια σας έχουν μικρό μέγεθος , δώστε πλάγια και ανοδική κλίση στις βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας του ματιού.
Βήμα 4: Δεύτερη στρώση; Αν θέλετε να τονίσετε το βλέμμα σας με μια δεύτερη στρώση, για πιο dramatic look, πρόσεξτε να το κάνετε λίγο πριν στεγνώσει  η πρώτη στρώση για να μη μπερδευτούν οι βλεφαρίδες σας. Τώρα δώστε έμφαση περισσότερο στεις άκρες των βλεφαρίδων για περισσότερο μήκος και ένταση στο βλέμμα!
Tip: Αφού βάλετε την πρώτη στρώση, αξιοποιήστε το χρόνο σας βάζοντας το ρουζ ή το κραγιόν και στη συνέχεια, απλώστε τη δεύτερη στρώση μάσκαρα.
Βήμα 5: Final Touch! Αν το αποτέλεσμα βγει υπερβολικό, μπορείτε να αφαιρέσετε λίγη ποσότητα, χτενίζοντας τις βλεφαρίδες σας με ένα βουρτσάκι. Με αυτό το τρόπο θα ξεμπερδέψετε τς βλεφαρίδες σας και θα απομακρύνετε τυχόν κόμπους που έχουν δημιουργηθεί.
alt


Μικρά μυστικά
1. Ανοίξτε τη συσκευασία της μάσκαρα στριφογυριστά, όχι με κινήσεις πάνω-κάτω γιατί έτσι μπορεί να βγει περισσότερη ποσότητα από αυτή που χρειάζεστε.
2. Χρησιμοποιείστε το ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων. Οι γυριστές βλεφαρίδες δίνουν την αίσθηση ότι τα μάτια σας είναι μεγαλύτερα και πιο εκφραστικά. Ειδικά αν περάσετε ένα μολύβι σε μαύρη ή καφέ απόχρωση σύρριζα στις βλεφαρίδες σας πριν τις βάψετε. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει το βλέμμα σας και θα καθοριστεί το σχήμα του.
3. Εφαρμόστε τη μάσκαρα πάντα μετά τη σκιά ματιών, το μολύβι ή το eyeliner.
4. Αν λερώσετε το δέρμα σας με μάσκαρα, μπορείτε να το αφαιρέσετε με τη βοήθεια μιας μπατονέτας, αφού στεγνώσει καλά η μάσκαρα πάνω στο δέρμα, την αφαιρείτε με απαλό τρίψιμο.
5.  Ένα πολύ γνωστό trick που ακολουθούν οι make-up artists για πιο έντονο αποτέλεσμα είναι ότι χρησιμοποιούν δύο είδη μάσκαρα. Μία για όγκο και μία για μήκος.



Written by: Make-up artist Fotini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου