Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!




ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!


ΟΠΛΑ = ΠΙΝΕΛΑ = ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!!!

alt
Γυναίκες εξοπλιστείτε!  Μάθετε πως να χρησιμοποιείτε σωστά τα όπλα σας!

Κάντε το μακιγιάζ παιχνίδι και κερδίστε τις εντυπώσεις!

Γίνετε ο καλλιτέχνης του εαυτού σας! Δεν είναι δύσκολο, θέλει εξάσκηση!
Σήμερα θα γνωρίσουμε τα βασικότερα είδη των πινέλων που μπορούμε να αγοράσουμε αλλά και το πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε σωστά!
Οι τρίχες των πινέλων μπορεί να είναι είτε φυσικές , είτε συνθετικές. Προτιμήστε καλύτερα πινέλα με φυσική τρίχα, η αίσθηση θα είναι καλύτερη και η δουλειά σας θα γίνεται πιο εύκολα!

alt


Πινέλο  βάσης (Foundation brush): Αντί με το χεράκι μπορείτε και με το πινελάκι! Χρησιμοποιείται για να απλώνουμε ομοιόμορφα το φον ντε τεν σε όλο το πρόσωπο αλλά και το λαιμό.



Πινέλο κονσίλερ (Concealerbrush):Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το πινέλο για να απλώνaltουμε το concealerμας στη περιοχή των ματιών, πριν ή μετά το makeup. Οι τρίχες του πινέλου είναι πολύ κοντές ώστε να εφαρμόζεται καλύτερα το προϊόν.



Πινέλο πούδρας (Powder brush): Το μέγεθος του πινέλου είναι λίγο μεγαλύτερο από το πινέλο του ρουζ. Χρησιμοποιείται για να τοποθετήσουμε την πούδρα στο δέρμα, παίρνοντας μικρή ποσότητα και απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις. Επίσης χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει και την περισσευούμενη ποσότητα πούδρας από το πρόσωπο. Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να altεπιλέξετε ένα πινέλο με σκληρή τρίχα.




Πινέλα Σκιών (Eyeshadow Βrushes):
-Πινέλο με σφουγγάρι (Sponge brush): Είναι φτιαγμένα από απαλό συνθετικό σφουγγάρι. Χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση και το στρώσιμο της σκιάς. Επίσης υπάρχουν και τα πολύ altμικρά λίγων χρήσεων.






-Πινέλο μίξης με σφουγγάρι (Smudge Eye Sponge):  Το πινέλο αυτό έχει στην άκρη του ένα ελαφρά στρογγυλό σφουγγαράκι και το χρησιμοποιούμε για να απαλύνουμε τη “σκληρή” γραμμή του μολυβιού ματιών. Επίσης αναμιγνύει καλά τη γραμμή του μολυβιού με σκιά. Είναι χρήσιμο πινέλο για την τεχνική smokyeyes. Υπάρχουν μολύβια ματιών στην αγορά που στην άλλη άκρη τους έχουν το ανάλογο σφουγγαράκι για σβησίματα. alt






Επίσης υπάρχουν και  πινέλα με τρίχες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Τα πινέλα μικρού μεγέθους χρησιμοποιούνται για τις  λεπτομέρειες, ενώ τα μεγάλα για να καλύψουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια του ματιού και να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερη ποσότητα σκιάς. Εδώ θα αναλύσουμε 3 βασικές κατηγορίες πινέλων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

-Λοξό πινέλο (Angled brush): Πρόκειται για ένα πινέλο με μικρού μεγέθους τρίχες και λοξού σχήματος. Είναι ένα πολύ χρήσιμο πινέλο! Μας βοηθά να απλώσουμε τη σκιά σε μορφή γραμμής. Επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να σχηματίσουμε σωστά τη γραμμή των φρυδιών μας. alt
Tip: Μπορείτε πάνω στο περίγραμμα του μολυβιού ματιών, με το λοξό πινέλο, να ταμπονάρετε με ίδιου χρώματος σκιά, για να έχετε ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα, ώστε να μη μουτζουρώνεστε μετά από ώρα, από τη λιπαρότητα του μολυβιού.


-Πινέλο σκιάς (Eyeshader brush): Πρόκειται για ένα πινέλο με μεσαίου μεγέθους τρίχες. Χρησιμοποιείται για να τοποθετήσουμε τη σκιά πάνω στο μάτι και να σβήσουμε διακριτικά τα τελειώματα της. alt





-Πινέλο μίξης (Blend brush): Για σκιές σε μορφή σκόνης ή κρεμώδης. Χρησιμοποιείται για να αναμείξει τα χρώματα μεταξύ τους ή για να σβήσει το “σκληρό” τελείωμα της σκιάς. alt





Πινέλο ρουζ (Blush brush): Χρησιμοποιείται για να απλώσουμε το ρουζ. Το συναντάμε σε διάφορες μορφές. Συνήθως είναι  οβάλ. Υπάρχουν πινέλα λοξά που χρησιμοποιούνται να τονίσουμε τα ζυγωματικά. Επίσης υπάρχουν πινέλα φαρδιά και επίπεδα (μοιάζει με το πινέλο βάσης). Η επιλογή του πινέλου εξαρτάται από το τι ανάγκες σας εξυπηρετεί. Προκειμένου να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, πριν την εφαρμογή του ρουζ, τινάξτε ή φυσήξτε απαλά το πινέλο ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα του προϊόντος.

alt
alt



alt


Πινέλο χειλιών (Lip brush): Αν δοκιμάσετε αυτό το πινέλο για να τοποθετείτε το κραγιόν σας, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα και δεν θα το αποχωρίζεστε! Ο λόγος είναι ότι τοποθετείτε εσείς σταδιακά την ποσότητα του κραγιόν που επιθυμείτε, χωρίς να χαλάτε το
περίγραμμα των χειλιών σας. Μεγάλη προσοχή: θα πρέπει να τοποθετείτε το κραγιόν με το πινέλο, λίγο πιο μέσα από τη γραμμή του περιγράμματος των χειλιών για να έχετε ένα σωστό αποτέλεσμα.
alt






Αν θέλετε κάτι λίγο πιο εξεζητημένο….:
Πινέλο βεντάλια (Fanbrush): Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ των ματιών, βουτάμε το πινέλο βεντάλια σε μια διάφανη πούδρα σε μορφή σκόνης και την τοποθετούμε κάτω από τα μάτια, με σκοπό οι σκιές να πέσουν στην πούδρα και να μη λερώσουν οι χρωστικές το δέρμα μας. Μετά το μακιγιάζ ματιών, αφαιρούμε την πούδρα που τοποθετήσαμε χρησιμοποιώντας το ίδιο πινέλο ή το πινέλο της πούδρας . alt








Written by: Make-up artist Fotini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου