Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αρώματα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στo Eau de Parfum και στο Eau de Toilette ή στo Eau deToilette και στο After Shave;Η ουσιαστική διαφορά τους έγκειται στη συγκέντρωση αρωματικών ελαίων στο σύνολο του αλκοόλ. Τα αρώματα τύπου Parfum που πωλούνται από ορισμένες εταιρείες, έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια, δεύτερα έρχονται τα αρώματα τύπου Eau de Parfum και τέλος τα Eau de Toilette. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παρατηρούνται διαφορές στην τιμή ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους του ίδιου αρώματος.
Τα ανδρικά After Shave είναι ειδικά σχεδιασμένα για χρήση στο πρόσωπο και γι αυτό το λόγο η περιεκτικότητα τους σε αρωματικά έλαια είναι σχετικά χαμηλή, για να μη προκαλείται ερεθισμός. Επίσης περιέχουν απαλυντικά συστατικά όπως γλυκερίνη, που έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Το Eau de Toilette έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωματικού ελαίου και μπορεί να φορεθεί στις περισσότερες περιοχές του σώματος.

Για πόση ώρα διαρκεί συνήθως το άρωμά σας;Εάν θέλετε να μυρίζετε όμορφα όλη μέρα, πρέπει να ανανεώνετε το άρωμα σας κάθε 3-4 ώρες. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τη μεγαλύτερη διάρκεια του είναι η τεχνική της “επίστρωσης.” Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιήσετε όχι μόνο το άρωμα αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα που περιλαμβάνει η αγαπημένη σας αρωματική σειρά (π.χ. ζελέ ντους, κρέμα σώματος κ.τ.λ) θα δημιουργήσετε “στρώσεις” και έτσι η επιδερμίδα σας θα απορροφήσει τα μόρια του αρώματος σε όλη την επιφάνεια του σώματος σας, βοηθώντας το να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα αρώματος;
Ναι, διότι η ξηρή επιδερμίδα δε “κρατάει” το άρωμα όσο και η λιπαρή. Γι αυτό το λόγο το άρωμα πρέπει να ανανεώνεται περισσότερες φορές την ημέρα.

Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζω περισσότερα από τρία αρώματα τη φορά;Διότι, η όσφρηση μας “κουράζεται” γρήγορα εάν εκτεθεί σε πολλά διαφορετικά ερεθίσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Νομίζω ότι το αγαπημένο μου άρωμα δεν μυρίζει το ίδιο τώρα όπως πριν μερικά χρόνια, όταν άρχισα να το πρωτοφοράω. Είναι δυνατόν να έχει αλλάξει η σύνθεσή του;Οι παρασκευαστές αρωμάτων ακολουθούν πολύ αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας για να εξασφαλίσουν ότι κάθε άρωμα θα έχει πάντα την ίδια μυρωδιά. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, είναι δυνατόν να αλλάξει η χημεία του ίδιου μας του σώματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών, σε ορμονικές μεταβολές ή στη λήψη φαρμάκων. Εάν δεν σας ικανοποιεί πια το παλιό, αγαπημένο σας άρωμα, τότε ήρθε η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε κάποιο από τα νέα, υπέροχα αρώματά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου